DOCENT

Laura Valiani is een veelzijdige, ervaren en gecertificeerde docente uit Perugia, in Umbrië. Ze geeft met passie jarenlang (taal)lessen in verschillende settings, van professionals tot universitaire studenten en senioren. Sinds 1993 heeft ze les gegeven in Italië en in Nederland, zowel in het privéonderwijs als aan de universiteit en zowel Engels als Italiaans. Ze heeft met verschillende volksuniversiteiten samengewerkt, met de internationale Italiaanse vereniging Dante Alighieri en met de prestigieuze Berlitz school. In Italië is ze universitair docent geweest aan de Università degli Studi di Perugia.

Ze kent verschillende methoden, ontwikkelt zelf cursussen en is thuis in het online lesgeven en het presenteren van taalkundige en culturele verdiepingen van eigen productie via de digitale wegen. Gegeven haar langdurig ervaring is ze in staat om de gewenste taaldoelen te verwerken in op maat gesneden leergangen en om origineel lesmateriaal te produceren.

Laura Valiani in Umbria

Naast haar werk als taaldocent ontwikkelt Laura als vrijwilliger zelf cursussen en organiseert (inter)nationale trainingen en begeleidt lokaal een team dat les geeft aan kinderen.