Cursusvormen

Liefhebber van Italië

Il Bel Paese biedt een variëteit aan historisch, architectonisch, religieus en literair genot. Ook op een afstand kan men ervan genieten door in gesprek te gaan met een echte Italiaanse liefhebber van haar eigen wortels. Zo leert u (nog beter) het Italiaanse peninsula kennen, haar landschap en architectonische bijzonderheden, haar sfeervolle tradities en haar fascinerende grootheden. Dit kan doorlopen worden door middel van een specifieke themacursus.
Een brede keuzerange voor u tussen cursussen Italiaanse taal en literatuur, business taal, ambachtelijke, culinaire en handgemaakte producten. Steeds in het teken van de solide Italiaanse traditie. Zo kunt u rekenen op degelijke lessen op maat volgens betrouwbare leermethoden; verdiepingscursussen over de Italiaanse klassieken, tradities, feesten en gewoontes; hartige en zoete proeverijen van verse gemaakte delicatessen en producten uit ambachten als ceramiek, brei-, naai- en haakwerk. Hier vindt u onder een greep uit ons aanbod.

 

Stop de taal in je aktetas

Heeft u Italiaanse business partners die niet altijd in uitstekend Engels kunnen communiceren? U kunt ze verrassen door zelf met ze in het Italiaans te beginnen. In deze cursus kunt u Italiaans leren spreken om u werkconnecties te versterken en vergemakkelijken. De inhoud van de cursus kan aangepast worden aan uw wensen en targets, binnen het passende niveau van de deelnemers. Cursus op werklocatie is ook mogelijk.

Taalkundig op weg

Gaat u binnenkort op vakantie naar Italië en wilt u uit de voeten kunnen met de plaatselijke taal? Laten we samen alvast op reis gaan in de Italiaanse taal met een gerichte cursus voor absolute beginners.
Met deze cursus Italiaans op vakantie maakt u op ongedwongen wijze kennis met de Italiaanse taal. Met behulp van eenvoudige en praktische leerstof komen de belangrijkste uitdrukkingen en woordenschat aan bod die een toerist nodig heeft.
Er is geen uitgebreide behandeling van grammaticale en taalkundige onderwerpen, zoals in een gewone taalcursus. Wél wordt er veel geoefend met praktische opdrachten, ondersteund door mp3’s met alle luister- en uitspraakoefeningen.

Literair Italiaans

Lijkt het u anders wat om de wereld binnen te gaan van de grootheden van de Italiaanse literatuur? Aan de hand van een handige bloemlezing komt u bij deze themacursus veel schrijfstijlen tegen uit meerdere stromingen. Misschien ook zin om te gaan graven tussen de regels van De Goddelijke Komedie of een ander bekend meesterwerk? Kent u bijvoorbeeld de droom van Lucia? Ze wilde alleen maar met Renzo trouwen, maar het duurde het hele dikke boek van De Verloofden totdat het eindelijk kon…
Wilt u duiken in de Italiaanse klassieken en ontdekken wat elk Italiaan bij zijn eindexamen heeft geleerd? Gedichten, romans, korte verhalen. Afhankelijk van het niveau worden extracten gepresenteerd en besproken. Met behulp van uitleg in het Nederlands, waar wenselijk.

Italiaans door de mond

Wilt u anders leren koken zoals de Italianen doen? Of liever Italiaans leren in de keuken?
Uit de passie voor het echte Italiaanse koken ontstaan ook onze thema-taallessen over tradities, cultuur en Italiaanse cuisine. En die kunnen we ook online voortzetten. Wat vindt u bijvoorbeeld van een reis door de laars van de populairste keuken in de wereld? Van provincie tot provincie krijgt u de smaak te pakken van Italiaanse traditionele gerechten en bijpassende wijnen.
Tegelijkertijd wordt de grammatica en woordenschat ook geoefend en uitgebreid door middel van taalkundige verdiepingen en bijhorende oefeningen.